Zupa z małży karczmarza
Zupa z małży karczmarza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 1385 kalorii. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bazylia, cebula, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Mussel Chowder, Zupa Z Małży, oraz Zupa Z Krewetek I Małży.
Instrukcje
Płucz małże w chłodnej wodzie i ściągaj brody; wyrzucaj te, których muszle nie zamykają się po dotknięciu. W 8-do 10-quart patelni, połączyć małże i wino; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i dusić na średnim ogniu, aż małże się otworzą, 5 do 8 minut.
Wlać do durszlaka ustawionego w dużej misce, aby zebrać soki.
Niech małże stać, aż ostygnie na tyle, aby dotknąć.
Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w 1/2-calową kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Opłukać seler i pokroić na kawałki 1/2 cala.
Na patelni używanej do małży rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler; mieszać często, aż cebula kuleje, 6 do 8 minut.
Dodać curry i bazylii; mieszać, aż przyprawy staną się bardziej pachnące, o 30 sekund.
Wlać soki z małży z miski na patelnię.
Dodaj sos pomidorowy, śmietanę i ziemniaki. Włącz ciepło do wysokiej; gdy mieszanina gotuje się, przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki są dobrze wymieszane, o 30 protokół.
W międzyczasie Usuń małże z muszli; Odrzuć muszle.
Dodaj małże do zupy; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż małże są gorące, 3 do 5 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku. Chochla do misek.