Zupa z kurczaka-Posole wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 923 kalorii, 44g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Za 7,67 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej arachidowy, oliwę z oliwek, pietruszkę płaską i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Z łyżką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Meksykańska Zupa Z Kurczaka Posole, Meksykańska Zupa Z Kurczaka Posole, oraz Posole (zupa Tomatillo, kurczak i Hominy) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Umieść wywar w średnim rondlu, rezerwując 1/4 szklanki i gotuj na wolnym ogniu. W międzyczasie umieść pozostałe 1/4 szklanki wywaru i ponownie nawodnione chili ancho w blenderze i puree, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili Pepper
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj puree anchos, borowiki i hominy i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hominy
3
Dodaj kurczaka i kolendrę i gotuj przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kolendra
Cały Kurczak
4
Zupę kadzi do misek i posyp serem i smażonymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Ser
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Połącz kości kurczaka, cebulę, seler i marchewkę na dużej brytfannie; wymieszaj z olejem i lekko dopraw solą i pieprzem. Piecz, aż kości i warzywa będą intensywnie złotobrązowe, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kości Z Kurczaka
Warzywa
Marchew
Seler
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Przenieś kości i warzywa do dużego garnka, dodaj 12 szklanek zimnej wody i pozostałe składniki i zagotuj na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu przez 4 godziny, zgarniając kadzi, która unosi się na górę, co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
Chochla
8
Zdejmij z ognia i przecedź przez sitko do czystego garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
9
Umieść z powrotem na kuchence na dużym ogniu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę. Użyj natychmiast lub ostudź do temperatury pokojowej, przykryj i wstaw do lodówki lub zamroź, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec
10
Rozgrzej olej na dużej patelni do smażenia o wysokich bokach, aż osiągnie 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj tortille w 2 partiach i gotuj, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
12
Przełóż na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi i natychmiast dopraw solą.