Zupa z kurczaka i Pastiny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z kurczaka i Pastiny. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz makaron acini di pepe, bulion z kurczaka w kartonach, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z kurczaka i jajek z Pastyną, Zupa Chiarello z kurczakiem i Pastiną, oraz Zupa ze szpinaku i Pastiny.
Instrukcje
Umieść kurczaka w 12-calowej patelni.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i dusić 20 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (170°F).
Tymczasem w 5-quart stockpot rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew i seler; gotować 8 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Kurczaka odcedzić, bulion rezerwując; kurczaka odstawić na bok. Bulion szczep; dodać do warzyw. Wymieszać pozostały karton bulionu, pomidory, sól, pieprz i liść laurowy do stockpot.
Podgrzać do wrzenia. Wymieszać z makaronem. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 15 minut.
Kurczaka rozdrobnić lub pokroić na kawałki wielkości kęsa; dodać do zupy. Mieszaj w zieleni, aż zwiędną.
Podawać z posypką dodatkowego świeżo zmielonego pieprzu i serem.