Zupa z kurczaka, grzybów i dzikiego ryżu
Kurczak, grzyby i zupa z dzikiego ryżu może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 42 kalorie. Ten przepis służy 40. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz rosół z kurczaka, cebulę, piersi z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Krem z pieczarkami kurczak zupa z dzikiego ryżu, Kremowa zupa z kurczaka z grzybami i dzikim ryżem, oraz Dziki ryż z zupą grzybową.
Instrukcje
Przynieś ryż, 4 szklanki bulionu z kurczaka i 1 opakowanie przypraw z mieszanki ryżu do wrzenia w rondlu na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest miękka. (Zarezerwuj pozostały pakiet przypraw do innego użycia.)
Tymczasem stopić 3 łyżki. masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać grzyby, cebula, i seler, i gotować, często mieszając, 10 do 12 minut lub do miękkości.
Roztopić 1/4 szklanki masła w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; ubić mąkę i gotować, ubijając stale, 1 minuta, lub aż zgęstnieje i bąbelki. Stopniowo ubijać w pozostałych 6 szklanek bulionu i gotować, często mieszając, 8 do 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Ubijamy pół na pół i wino. Wymieszać mieszaninę grzybów, kurczaka i ryżu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 do 10 minut lub do całkowitego ogrzania. (Nie gotować.)
Dekorować, w razie potrzeby.