Zupa z indyka w Williamsburg Inn
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Williamsburg Inn Turkey Soup. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 420 kalorii . Ten przepis jest dla 18 osób. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa dzięki temu przepisowi. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, cebuli, przyprawy do drobiu i wody. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Wypróbuj Leftover Turkey Soup , Lentil Soup with Smoked Turkey i My Sister's Soup: Creamy Curried Squash and Cauliflower Soup, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym kotle ugotuj tuszkę indyka z wodą, aż powstanie 3 qt. wywaru.
Usuń kości; odłóż mięso na zupę. Odcedź wywar; odstaw. W dużym rondlu połącz cebulę, seler, marchewkę, ryż i 1 qt. wywaru. Gotuj przez 20 minut; odstaw.
W dużym kotle do zupy rozpuść masło. Dodaj mąkę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj śmietanę i pozostałe 2 qt. bulionu. Doprowadź do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z odłożoną mieszanką indyka i warzyw. Dopraw solą i pieprzem.