Zupa z imbiru i soczewicy
Zupa z imbiru i soczewicy to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól morską, brązową soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Imbiru I Soczewicy, Zupa Z Czerwonej Soczewicy Imbir Marchew, oraz Pikantna zupa z imbiru i francuskiej soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż soczewicę do durszlaka. Dokładnie spłukać pod chłodnym działaniem water.In 6-do-8-quart lub większy ciężki garnek, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek i imbir i saute aż przezroczyste.
Dodać 2/3 szklanki wody i pokrojone w kostkę marchewki i gotować na wolnym ogniu. Wymieszać z soczewicą, następnie dodać wywar i pozostałe 3 szklanki wody.Częściowo przykryte. Dusić na małym ogniu, często mieszając, 30-40 minut, aż soczewica są gotowane i zupa ma konsystencję owsianki.
Zdjąć z ognia i ostudzić krótko. Wymieszać sól, pieprz i ocet balsamiczny do smaku.