Zupa z imbiru i soczewicy

Zupa z imbiru i soczewicy
Zupa z imbiru i soczewicy to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól morską, brązową soczewicę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Imbiru I Soczewicy, Zupa Z Czerwonej Soczewicy Imbir Marchew, oraz Pikantna zupa z imbiru i francuskiej soczewicy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włóż soczewicę do durszlaka. Dokładnie spłukać pod chłodnym działaniem water.In 6-do-8-quart lub większy ciężki garnek, rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj cebulę, czosnek i imbir i saute aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać 2/3 szklanki wody i pokrojone w kostkę marchewki i gotować na wolnym ogniu. Wymieszać z soczewicą, następnie dodać wywar i pozostałe 3 szklanki wody.Częściowo przykryte. Dusić na małym ogniu, często mieszając, 30-40 minut, aż soczewica są gotowane i zupa ma konsystencję owsianki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Zdjąć z ognia i ostudzić krótko. Wymieszać sól, pieprz i ocet balsamiczny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn