Zupa Z Czarnej Soczewicy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy z czarnej soczewicy. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz mielony kminek, wywar warzywny, strąki kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 22%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Zupa Z Czarnej Soczewicy Z Czarnym Pieprzem I Kminkiem, Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, oraz Zupa Jarzynowa Z Czarnej Soczewicy.
Instrukcje
W garnku przykryj soczewicę, kardamon i pokrojony imbir z 1 cala wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż soczewica zacznie mięknąć, o 10 protokół.
Odcedzić soczewicę i przenieść do miski; wyrzucić kardamon i imbir.
W garnku rozpuścić 3 łyżki masła.
Dodaj cebulę, czosnek i mielony imbir i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 8 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać kolendrę, kminek, cayenne i garam masala i gotować, mieszając, aż pachnące, 4 protokół.
Dodaj bulion, pomidory i soczewicę do garnka i zagotuj na dużym ogniu. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż soczewica zmięknie i zupa zgęstnieje, około 1 godziny. Pozostałe 2 łyżki masła wymieszać i doprawić solą. Chochla do misek i podawać.