Zupa z czarnej fasoli z Chipotle Chiles
Zupa z czarnej fasoli z Chipotle Chiles może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 179 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis od Epicurious ma 483 fanów. Jeśli masz wodę, chipotle chiles, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest niesamowite. Spróbuj Zupa z czarnej fasoli z Chiles Poblano, Zupa z czarnej fasoli z pieczonym Chiles i pomidorami, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i paprykę i smażyć, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Dodać czosnek i kminek; wymieszać 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do 6-quart powolnej kuchenki.
Dodać fasolę i Chipotle, następnie 7 szklanek gorącej wody. Przykryć i gotować na wysokościach, aż fasola będzie bardzo miękka, około 6 godzin.
Przenieść 2 szklanki mieszanki fasoli do blendera; puree, aż będzie gładka. Przecier z powrotem do pozostałej zupy w powolnej kuchence. Wymieszaj sok z limonki, sól i pieprz.
Zupa z chochli do misek. Łyżka dollop jogurtu do każdej miski.
Posypać pomidorami i kolendrą i podawać.
* Chipotle chiles w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej i wielu supermarketach.
Dodaj bogactwo do zup wolno gotujących, używając mieszanki pół bulionu i pół wody zamiast tylko wody.
W porcji: kalorie, 314; tłuszcz całkowity, 4 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol, 1 mg; błonnik, 18 g