Zupa z czarnej fasoli

Zupa z czarnej fasoli
Zupa z czarnej fasoli zajmuje około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 391 kalorii, 20 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przypadł do gustu 6 smakoszom i kucharzom. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Mieszanka destylowanego octu goya, liści laurowych goya, mielonego kminku goya i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 95%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy obejmują zupę z czarnej soczewicy i czarnej fasoli, domowy sos z czarnej fasoli (inaczej sos czosnkowy z czarnej fasoli lub pasta z czarnej fasoli) i domowy sos z czarnej fasoli (inaczej sos czosnkowy z czarnej fasoli lub pasta z czarnej fasoli).

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Wino Kuchenne GoyaZłote Wino Kuchenne Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Do garnka dodaj kminek, czosnek, oregano i Sazon. Gotuj, aż zacznie pachnieć, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sazon CompletaSazon Completa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj 1 szklankę wody, fasolę, liście laurowe, brązowy cukier i ocet; doprowadzić mieszaninę fasoli do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej i gotuj na wolnym ogniu, bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i składniki się połączą, około 15 minut. Dopraw zupę Adobo; wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
5
Rozłóż zupę równomiernie pomiędzy miskami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W razie potrzeby udekoruj cebulą i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn