Zupa Z Czarnej Fasoli
Zupa z czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 20g białka, oraz 29g tłuszczu. 2 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, oregano, jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zupa Z Czarnej Soczewicy I Czarnej Fasoli, Najlepsza Zupa Z Czarnej Fasoli, oraz Zupa Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Przedzierać fasolę i wyrzucić wszelkie zanieczyszczenia-umyć pod zimną bieżącą wodą. W robocie kuchennym dodaj czosnek, cebulę, paprykę i kolendrę.
Ustaw duży garnek na średnim ogniu i dodaj 3-count oliwy z oliwek.
Dodaj puree warzywne i saute aż tylko pachnące, 7 do 10 protokół.
Dodaj fasolę, szynkę, jalapeno i bulion. Lekko przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, aż fasola będzie miękka.
Po ugotowaniu usuń liście laurowe i wyjmij szynkę.
Mięso szynki odciąć z kości, pokroić na kawałki i odstawić.
Używając blendera lub blendera zanurzeniowego, przecier wystarczy fasoli i wywaru (około jednej trzeciej całkowitej puli), aby zagęścić zupę i zebrać wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem i składamy mięso z szynki z powrotem do zupy.
Zrobić crema łącząc kwaśną śmietanę i skórkę.
Podawaj każdą zupę z łyżką limonki crema, wyciśnięciem limonki i świeżą kolendrą.