Zupa z białej fasoli z komosą ryżową, szpinakiem i grzybami shiitake

Zupa z białej fasoli z komosą ryżową, szpinakiem i grzybami shiitake może być dokładnie tym, czego szukasz. Za 1,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoowowegetariański i wegański przepis ma 171 kalorii , 8 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, ale jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką fasolę cannellini, cebulę, komosę ryżową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 65% , to danie jest solidne. Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką prosciutto oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem , kiełbaski z kurczaka, zupa z białej fasoli i kapusty oraz zupa z białej fasoli i jarmużu Herbivoracious są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść fasolę cannellini w dużym pojemniku i zalej kilkoma calami zimnej wody; odstaw na 8 godzin do nocy. Możesz też zagotować fasolę i wodę w dużym garnku na dużym ogniu. Po zagotowaniu wyłącz ogień, przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Przed użyciem fasolę należy odcedzić i wypłukać.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużym garnku na średnim ogniu. Dodaj grzyby i gotuj, aż zmiękną i zaczną puszczać sok, około 4 minut.
Wyjmij grzyby z garnka i odstaw na bok.
Rozgrzej pozostałą łyżkę oleju rzepakowego w garnku i wmieszaj pokrojoną cebulę. Smaż i mieszaj, aż cebula skarmelizuje się do ciemnobrązowego koloru, około 15 minut.
Wlej wino i rozmaryn, doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, dodaj odsączoną fasolę i tyle wody, aby przykryć fasolę na 2,5 cm. Zagotuj ponownie, zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj ugotowane grzyby i komosę ryżową; gotuj dalej, aż fasola i komosa ryżowa będą miękkie, około 20 minut.
Zdjąć z ognia i mieszać z liśćmi szpinaku, aż zwiędną. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.