Zupa trzy fasolowa z klopsikami z indyka i pierożkami z musztardą Dijon

Zupa trzy fasolowa z klopsikami z indyka i pierożkami z musztardą Dijon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy trzy-fasolowej z Pulpetami z indyka i pierogami z musztardą Dijon. Na 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 42g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Mieszanka mąki, proszku do pieczenia, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać złote rodzynki można śledzić to danie główne z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Tajny składnik (musztarda Dijon): ciepła sałatka z zielonej fasoli z szalotką i musztardą, Indyk BLT z kremową musztardą Dijon, oraz Klopsiki Z Indyka Miodowo-Musztardowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać oliwę z oliwek i masło w holenderskim piekarniku i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Podsmażyć cebulę, marchew i seler przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
W rondlu dodać bulion wołowy i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, gdy warzywa zmiękną dodać gotujący się bulion do holenderskiego pieca. (Nigdy nie powinniśmy dodawać zimnego płynu do już nagrzanego garnka, ponieważ znacznie obniża on ciepło i spowalnia proces gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Ponieważ bulion jest w temperaturze, dodaj soczewicę, jęczmień i wymieszaj bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
JęczmieńJęczmień
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Umieść pokrywkę z powrotem na i niech gotować mieszaninę przez 5 protokół. Następnie dodaj odsączoną i opłukaną fasolę i gotuj przez dodatkowe 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
6
Dodać rumiane pulpety z indyka do wywaru. Tymczasem zacznijcie robić pierogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pulpety Z IndykaPulpety Z Indyka
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
7
W misce dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i musztardę Dijon. Oszczędnie dodać wodę do mieszaniny i złożyć mieszaninę, aż utworzy ciasto. Z 2 łyżkami formować pierogi 2 cale średnicy, a następnie wrzucić je do już gotujących się klopsików z indyka i zupy fasolowej. Gotować razem przez dodatkowe 25 minut z pokrywką. Gdy pierogi wzrosną i rozszerzą się, podawaj!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pulpety Z IndykaPulpety Z Indyka
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
8
Na rozgrzanej patelni dodać oliwę z oliwek i cebulę. Lekko gotować przez około 5 minut (chcemy, aby cebula zmiękła, a nie zabarwiona).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Umieścić w misce i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Weź 2 szklanki łamanego chleba i umieść w misce z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Niech chleb moczyć przez 5 minut. Wycisnąć i odsączyć chleb, a następnie umieścić go w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
12
Dodać mięso z indyka, ubite jajka, posiekaną natkę pietruszki, sól, czarny pieprz, złote rodzynki i prażone orzeszki piniowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Złóż wszystkie składniki razem. Nie przepracuj mięsa z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soki Z Patelni Do Pieczenia IndykaSoki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
14
Napełnij holenderski piekarnik olejem roślinnym i umieść na małym ogniu. Odkurzyć blachę do pieczenia z około cala mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
15
W dłoniach Zbierz dwupalcową porcję mieszanki indyka i dłonią uformuj kulki nieco większe niż piłka golfowa. Jak zrobić kulki dodać je do blachy do pieczenia z mąką i zwinąć je, aż równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
16
Ostrożnie dodać klopsiki do oleju i brązowy przez około 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
17
Pulpety z indyka przekładamy na talerz i odstawiamy do zupy fasolowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pulpety Z IndykaPulpety Z Indyka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
18
Do miski wlać nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielone mięso indyczemielone mięso indycze1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejęczmieńjęczmień2Średnia żółta cebula, posiekanabulion wołowybulion wołowy1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuchy łamany biały chlebsuchy łamany biały chleb11 łyżka suszonego oregano1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniafasola po odsączeniu i opłukaniufasola po odsączeniu i opłukaniu1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniafasola rzymska, osuszona i opłukanafasola rzymska, osuszona i opłukana1łyżka czerwony ocet winnymarchewka pokrojona w kostkęmarchewka pokrojona w kostkę2kijeseler naciowy pokrojony w kostkęseler naciowy pokrojony w kostkę11 łyżka suszonego oreganoMusztarda DijonMusztarda Dijon2largesjajka, dobrze ubitejajka, dobrze ubite4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna6krewetki i żyłkiMąkaMąka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezłote rodzynki, nawodnione w ciepłej wodziezłote rodzynki, nawodnione w ciepłej wodzie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemała cebula, pokrojona w kostkę (omała cebula, pokrojona w kostkę (o4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweduża cebula pokrojona w kostkęduża cebula pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesoczewica pomarańczowasoczewica pomarańczowa22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki piniowe, lekko prażoneorzeszki piniowe, lekko prażone1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia47
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn