Zupa Tortilla z Kurczakiem V
Zupa z kurczakiem i tortillą V to danie główne dla 4 osób. Za 4,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 834 kalorie , 74 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1636 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Mieszanka bulionu z kurczaka, oliwy z oliwek, grubej salsy i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78% . Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : Zupa z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho , Zupa z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho i Zupa z tortilli z kurczakiem .
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu smaż kurczaka i mieszaj go na oleju przez 5 minut.
Dodaj czosnek i kminek i dobrze wymieszaj. Następnie dodać bulion, kukurydzę, cebulę, chili w proszku, sok z cytryny i salsę. Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu przez około 20 do 30 minut.
Pokrój kilka chipsów tortilla na osobne miski i polej je zupą. Na wierzch połóż ser Monterey Jack i odrobinę kwaśnej śmietany.