Zupa szpinakowa, Jagnięca i Orzo
Szpinak, Jagnięcina i zupa Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Ten przepis służy 4. Mieszanka dostępnych na rynkach, liść laurowy, szpinak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Zupa Szpinakowa Stracciatella Z Orzo, Zupa Szpinakowo-Cytrynowa Z Orzo, oraz Zupa Szpinakowo-Cytrynowa Z Orzo.
Instrukcje
Przynieś wodę i rosół z kurczaka, aby zagotować w dużym dużym rondlu lub piecu holenderskim na dużym ogniu.
Dodaj jagnięcinę, marchew, posiekaną cebulę, seler i liść laurowy i zagotuj. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka, o 1 godzinę 20 minut.
Jagnięcinę przełożyć na talerz i lekko ostudzić.
Usunąć mięso z kości i pokroić na kawałki 1/2 cala. Odcedź płyn do gotowania i zapas.
W tym samym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną cebulę i smażyć do miękkości, o 6 protokół.
Dodać płyn do gotowania reserved, mięso jagnięce i orzo. Gotuj zupę na średnim ogniu, aż orzo będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia, o 20 protokół.
Dodać szpinak do zupy i gotować, aż zwiędną, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Zupę można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Przynieś zupę na wolnym ogniu przed podaniem.) Zupa z chochli do misek.
Podawać, przekazując osobno starty parmezan.