Zupa Szparagowa Czosnkowa
Zupa czosnkowa ze szparagami wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 2,35 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 85 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na zimę . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . 26 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga oliwy z oliwek, czosnku, zielonej cebuli oraz soli i mielonego pieprzu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą szynką prosciutto oraz grzankami z rozmarynem i czosnkiem , Foliowe opakowania z krewetek i szparagów z sosem czosnkowo-maślano-cytrynowym oraz Zupa szparagowa .
Instrukcje
W rondlu na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek.
Gotuj i mieszaj czosnek i zieloną cebulę w rondlu, aż czosnek będzie złoty, około 3 minuty.
Gotuj i mieszaj szparagi z czosnkiem i zieloną cebulą, aż lekko zmiękną, jeszcze około 2 minut.
Zalewamy bulionem warzywnym i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż szparagi będą miękkie, około 10 minut. Wyłącz ogrzewanie i pozwól lekko ostygnąć.
Wlać zupę do blendera, wypełniając nie więcej niż do połowy. Przykryj pokrywką. Ostrożnie włącz blender, wykonując kilka szybkich impulsów, aby rozruszać zupę, zanim pozostawisz ją na puree. Puree partiami aż będzie gładkie.
Przelej zupę z powrotem do rondla i ponownie podgrzej. Doprawić do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.