Zupa serowa kalafiorowa z brokułami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy serowej z kalafiorem z brokułami. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 266 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 44 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz parmezan, bardzo dojrzały cheddar, pieprz cayene i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć zwykłą mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa Serowo-Brokułowo-Kalafiorowa, Brokuł kalafior Zupa serowa z kiełbasą, oraz Brokuł kalafior Zupa serowa z kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj na parze kalafior i brokuły do miękkości.
Zrób sos serowy. Najpierw wlać gorące mleko z czosnkiem i liśćmi laurowymi. Pozostawić na 10 minut. Roztopić masło na patelni na małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować przez pięć minut, regularnie mieszając.
Wlać zaparzoną mieszaninę mleka (najpierw odcedzić, aby pozbyć się czosnku itp.), stopniowo, do mieszanki mąki i masła (zasmażki), cały czas mieszając, przy niskim ogniu, aby nie spalił się na dnie patelni.
Następnie dodać pieprz i doprowadzić do powolnego gotowania na wolnym ogniu przez pięć minut w powolnej temperaturze, stale mieszając, przed dodaniem sera.
Warzywa, sos serowy i wywar w blenderze, następnie doprawić i przelać do dużego garnka do zupy, aby delikatnie podgrzać. W tym momencie możesz sprawdzić przyprawę i zdecydować, czy zupa musi być trochę przerzedzona z większą ilością bulionu.
Dodaj pieprz cayenne i wymieszać choć.
Podawać z rozsypanym posiekanym szczypiorkiem.