Zupa rabarbarowa
Zupa rabarbarowa może być właśnie przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, wegetariańskim i wegańskim, którego szukałeś. Za 96 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Mieszanka rabarbaru, laski cynamonu, skrobi kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealny na Dzień Matki . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 41% . Podobne przepisy obejmują sernik Chevre z kompotem rabarbarowym i kandyzowanymi pistacjami , chrupiące kieszonki z rabarbarem i pyszne ciasto z kremem rabarbarowym .
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj rabarbar, 1 szklankę wody, cukier i cynamon; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę, aż będzie gładka; wymieszać z masą rabarbarową. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Zdjąć z ognia i wyrzucić laskę cynamonu. Wymieszaj sok winogronowy.
Podawać na ciepło lub przykryć i wstawić do lodówki na noc.
W razie potrzeby udekoruj migdałami.