Zupa Pomidorowa Dal
Zupa pomidorowa Dal może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 122 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje 85 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, chiles, takie jak serrano, chile, takie jak serrano, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest dobre. Spróbuj zupa pomidorowa, jak zrobić zupę pomidorową / restaurant style, Pikantna zupa pomidorowa z parmezanem i suszonymi na słońcu bułeczkami pomidorowymi, oraz Zupa pomidorowa z flakami i kiełbasą (znana również jako zupa z odzysku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć dal w kilku zmianach wody, aż woda będzie czysta i dobrze spuścić na sicie. Gotować dal na wolnym ogniu w 1 1/2 szklanki wody w rondlu 3-quart, aż większość wody odparuje i dal ma konsystencję pasty, 40 do 45 minut, mieszając często w ciągu ostatnich 15 minut, aby zapobiec przypaleniu.
Podgrzać ghee w 6-quart ciężki rondel na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować nasiona gorczycy i czerwone chile, mieszając, aż nasiona zaczną pop.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody i pozostałych składników (ale nie dal pasty). Doprowadzić do wrzenia i dusić, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmiękną, 6 do 8 minut.
Dodaj pastę dal i pozostałą szklankę wody, mieszając, aby włączyć. Doprowadzić rasam do wrzenia, mieszając od czasu do czasu, i doprawić solą.
* Rasam może być wykonany 2 dni wcześniej i schłodzony, pokryty.
Dodaj wodę do cienkiej, jeśli to konieczne, przed ponownym podgrzaniem.