Zupa Orkiszowo-grzybowa z makaronem
Zupa orkiszowo-grzybowa z makaronem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.95 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, farfalle, jagody pszenicy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto z orkiszem i dzikimi grzybami, Makaron Z Dzikimi Grzybami, oraz Makaron Z Dzikimi Grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orkisz w średnim rondlu; przykryj wodą do 2 cali nad orkiszem. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować, odkryte, 1 godzinę lub do miękkości.
Połączyć 2 szklanki wrzącej wody i grzybów w misce; przykryć i odstawić 30 protokół.
Grzyby spuścić przez durszlak, rezerwując moczenie cieczy. Odrzuć łodygi grzybów; cienko pokroić czapki grzybowe.
Natkę pietruszki połączyć z czosnkiem; podzielić na 2 (1/4 szklanki) porcje.
Rozgrzać 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać orkisz, grzyby, 1/4 szklanki mieszaniny pietruszki, i por; smażyć 5 minut. Wymieszać z zastrzeżonym płynem grzybowym, bulionem warzywnym, winem i pastą pomidorową; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż orkisz będzie miękki.
Dodać makaron, posypać solą i pieprzem. Gotować przez 1 minutę lub do całkowitego ogrzania. Wymieszać w zarezerwowanej mieszaninie pietruszki 1/4 szklanki. Łyżka zupy do misek; posypać serem i skropić 1 1/2 łyżeczki oleju.