Zupa ogórkowo-jogurtowa na zimno z koperkiem
Zimna zupa ogórkowo-jogurtowa z koperkiem może być właśnie zupą, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka niepakowanych ogórków, gałązek sałatki burnet, jogurt pełnotłusty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cac?K Zimny ogórek-przepis na zupę jogurtową, Dip Jogurtowy Ogórkowo-Koperkowy, oraz Kremowy Koperek Ogórek Jogurt Dip dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając obieraczki do warzyw, obierz połowę całych ogórków; pozostaw skórę na reszcie. Wszystkie ogórki przekrój wzdłuż o połowę; zgarnij i wyrzuć nasiona. Grubo posiekać ogórki. W misce wrzucić ogórki z octem i solą i odstawić na 30 minut.
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś ogórki do blendera lub robota kuchennego, zachowując płyn.
Do ogórków dodaj 2 łyżki płynu ogórkowego oraz jogurt, śmietanę i posiekany koperek i zmiksuj na gładką masę.
Dodaj 1 do 2 łyżek zastrzeżonego płynu ogórkowego, aby w razie potrzeby rozrzedzić zupę. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia, około 1 godziny lub do 1 dnia. Zupę pokroić w miseczki, udekorować plasterkami ogórka i sałatką i podawać.