Zupa Marchewkowo-Imbirowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj zupy marchewkowo-imbirowej. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, sok z limonki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa marchewkowo-imbirowa-miso i Grochówka, Zupa Marchewkowo-Imbirowa, oraz Zupa Marchewkowo-Imbirowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, 3 do 5 protokół.
Dodać czosnek i imbir i smażyć 1 minutę dłużej.
Dodać marchew, wlać bulion i doprawić szczyptą soli. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż marchew będzie bardzo miękka, 25 do 30 minut.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Praca w partiach, zupa puree w blenderze. Powrót zupy do garnka i doprowadzić do duszenia. Wymieszać z sokiem z limonki i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Nie gotować. Cienkie z dodatkiem bulionu lub wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Ostudzić, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia. Kadzi do termosu zimnego, lub, służyć ciepłe, rewarm na średnim ogniu, często mieszając, przed kadzi do termosu.