Zupa marchewkowa z tymiankiem i koprem włoskim
Zupa marchewkowa z tymiankiem i koprem włoskim to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 200 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, tymianek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa marchewkowa z tymiankiem i koprem włoskim, Kremowa pieczona zupa z kopru włoskiego i marchwi z olejem z czarnego czosnku, oraz Zupa marchewkowo-Tymiankowa ze śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1/4 szklanki masła w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać marchew, cebulę, por, czosnek, 1/2 łyżeczki tymianku i nasiona kopru włoskiego; wymieszać do okrycia. Przykryć; gotować, aż cebula będzie przezroczysta, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodaj 5 szklanek bulionu. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć częściowo; gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie bardzo miękka, od czasu do czasu mieszając, około 40 minut. Lekko schłodzić.Praca w partiach, zupa purée w blenderze. Wróć do pan. Cienka do pożądanej konsystencji z większą ilością bulionu. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Kryj się i wyluzuj.)
Przynieś zupę na wolnym ogniu. Chochla do misek.
Posypać dodatkowym tymiankiem.