Zupa kremowa z rzepy
Kremowa zupa z rzepy może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, którego szukałeś. Za 1,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka, 6 g tłuszczu i łącznie 137 kalorii. Ten przepis służy 9 osobom. Będzie hitem na jesiennym przyjęciu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Świetnie sprawdza się jako raczej tania przekąska. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka w kartonie, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kremowa zupa z rzepy, Kremowe puree z rzepy i ziemniaków i Zupa z rzepy.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku rozgrzej masło na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wlać wino. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zredukuje się o połowę.
Dodać rzepę, bulion i ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20–25 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Lekko ostudzić.
W robocie kuchennym miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć wszystko na patelnię. Wymieszaj śmietanę, sól i gałkę muszkatołową; przegrzać.
W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj szpinak; gotować i mieszać, aż zwiędną.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.