Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie

Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie
Need a zupa wegetariańska? Zupa Kasztanowa z grzankami z szałwii na zakwasie może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 225 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pory, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa dyniowa z grzankami z szałwii na zakwasie, Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem, oraz Zupa jabłkowo-Kasztanowa z grzankami z pietruszki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Kasztany rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia, następnie piec w piekarniku do wyschnięcia i lekko przyciemnienia, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Podczas pieczenia kasztanów pory myjemy w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyciągamy i dobrze odsączamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzać olej i masło w ciężkim garnku 5-do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć pory, cebula, seler, marchew, i liście laurowe, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą blado złote, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodać kasztany i tamari i gotować, mieszając, aż większość płynu odparuje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
TamariTamari
6
Dodać wodę (2 1/2 ćwiartki) i sól i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki i szałwii. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
8
Zupa Purée w 3 partiach w blenderze do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), przenosząc do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Przecier przelać przez sito o średniej oczce do oczyszczonego garnka, mocno naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Zupę ugotować na wolnym ogniu i wymieszać z Sherry, pieprzem i solą do smaku, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Rozgrzać olej i masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować kostki chleba z szałwią, obracając od czasu do czasu, aż grzanki są złote, 6 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać kasztany i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
3
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zupę z chochli do miski i posypać każdą porcję z około 1/3 szklanki polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
1
* Polewa może być wykonana 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzej w 1 warstwie na blasze do pieczenia w piekarniku 177°, aż chleb będzie chrupiący, 10 do 20 minut.* Zupę, bez Sherry, można przygotować 3 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Przed podaniem podgrzać i wymieszać z Sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Magazyn