Zupa grochowa z szalotką, cytryną i parmezanem

Zupa grochowa z szalotką, cytryną i parmezanem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać Make - Ahead Grochówka z szalotka, cytryna, i parmezan spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 229 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz szalotkę, groszek, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczarki marynowane z kapustą, ogoloną marchewką i parmezanem, Make-Ahead Lemon Bombe, oraz Makeup Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną.

Instrukcje

1
Na płytkiej patelni umieścić skórkę z cytryny i zalać zimną wodą. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie wylać wodę. Powtórz jeszcze raz, a następnie odstaw Skórki cytrynowe na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę, szalotki i szczyptę soli i gotować, aż zmiękną i półprzezroczyste, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dodać groszek do rondla i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać skórki cytrynowe i wywar i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać z miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Ostudzić lekko, 5 do 10 minut, a następnie zmiksować w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać parmezan i ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8
Podawać natychmiast lub schłodzić do późniejszego użycia. Podgrzać w kuchence mikrofalowej do ogrzania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn