Zupa grochowa z szalotką, cytryną i parmezanem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów zupy, więc dać Make - Ahead Grochówka z szalotka, cytryna, i parmezan spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 229 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 96 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz szalotkę, groszek, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczarki marynowane z kapustą, ogoloną marchewką i parmezanem, Make-Ahead Lemon Bombe, oraz Makeup Harissa Kuskus z gruszką, jarmużem i cytryną.
Instrukcje
Na płytkiej patelni umieścić skórkę z cytryny i zalać zimną wodą. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie wylać wodę. Powtórz jeszcze raz, a następnie odstaw Skórki cytrynowe na bok.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na małym ogniu.
Dodaj cebulę, szalotki i szczyptę soli i gotować, aż zmiękną i półprzezroczyste, 5 do 6 protokół.
Dodać groszek do rondla i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać skórki cytrynowe i wywar i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać z miętą.
Ostudzić lekko, 5 do 10 minut, a następnie zmiksować w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodać parmezan i ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać natychmiast lub schłodzić do późniejszego użycia. Podgrzać w kuchence mikrofalowej do ogrzania.