Zupa grochowa z Foie Gras
Zupa grochowa z Foie Gras to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka boczku, oliwy z oliwek, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pierogi foie Gras z foie gras, Foie Gras Au Torchon, oraz Foie Gras I Piernik.
Instrukcje
Umieścić groszek w dużym garnku; dodać zimną wodę do pokrycia przez 2".
Odcedzić groszek; wrócić do garnka.
Dodaj cebulę, marchew, seler i boczek.
Dodaj wodę do pokrycia składników przez 2". Doprowadzić do wrzenia overmedium-na małym ogniu, często mieszając. Kontynuuj gotowanie na bardzo niskim wolnym ogniu, mieszając co 15 minut i od czasu do czasu odtłuszczając pianę z powierzchni, aż groch będzie prawie miękki, 2-3 godziny (czas będzie różny w zależności od wieku grochu). Doprawić solą. Gotować na wolnym ogniu groszek jest bardzo delikatny, 15-45 minutdłuższy. Doprawić do smaku solą i pepper.DO naprzód: może być wykonany 2 dni do przodu.
Letcool lekko. Chill uncovered unto cold, thencover and chill. Powrót do gotowania na wolnym ogniu przedkontynuowanie.
Doprawić kostkami foie gras, jeśli używasz, zsól; podzielić na rozgrzane miski. Chochla hotsoup nad kostkami i odstawić, aż foie grasis ogrzewa się przez, O 2 protokół.
Drizzlewith oleju; posypać pieprzem.