Zupa Fasolowo-Szynkowa Pinto

Zupa Fasolowo-Szynkowa Pinto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z fasoli/szynki Pinto. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 26g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka śmietany, selera, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać ocet można śledzić to danie główne z Placek Z Octem jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Pappasito ' s Pinto Bean Soup, Meksykańska Zupa Fasolowa Pinto, oraz Zupa fasolowa Pinto z Czerwonym Chile i serem podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć i posortować fasolę. Moczyć w zimnej wodzie przez noc; odcedzić. W dużym 8-qt. zupa czajnik, połączyć fasolę, marchew, cebulę, seler, czosnek, mięso i papryka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
2
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki o 2 cale. dusić, częściowo przykryte, przez 2-1/2 godziny lub do miękkości fasoli, dodając więcej wody w razie potrzeby. Gdy fasola jest delikatna; usuń mięso do przystawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Aby zrobić Csipetke, wymieszać mąkę, sól, jajko i olej na sztywne ciasto; odstawić na 30 minut. Podziel na cztery części. Spłaszczyć każdą część i uszczypnąć kawałki wielkości pestki wiśni; przetoczyć między palcami i wrzucić do gorącej zupy. Gotować 30 minut. W razie potrzeby zmiksować śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Funtowe Połówki Orzechów PekanFuntowe Połówki Orzechów Pekan
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wymieszać z pietruszką i octem; dostosować przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
5
Szynkę pokroić na kawałki wielkości kęsów; wymieszać z zupą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn