Zupa Dyniowa Curry
Curry zupa dyniowa jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako zupa. Jeśli masz Curry, wodę, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni, Zupa dyniowa z curry pestek dyni, oraz Tydzień Dyni: Zupa Dyniowa Curry.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, curry i kminek; saute, często mieszając, aż cebula będzie miękka i pachnąca.
Wymieszaj jabłka, dynię, bulion, wodę i cukier. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dusić przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupa Puree w robocie kuchennym lub blenderze.
Powrót zupy do rondla; podgrzać, przykryte, na małym ogniu.