Zupa dyniowa
Potrzebujesz zupa bezglutenowa i pierwotna? Zupa dyniowa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 64G tłuszczu i w sumie 926 kalorii. Ten przepis służy 4. Za 4,48 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka dyni piżmowej, kasztanów, szałwii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 10 minut. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Jamajska zupa-wołowina i dynia smakują tę zupę. Bądź odważny i spróbuj zupy z Karaibów, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Zupa dyniowa curry z pikantnymi pestkami dyni dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. (200 stopni C/Gaz
Pokrój dynię na pół i usuń nasiona, zachowując je na później. Używając tłuczka i moździerza, ubij kolendrę i chili ładnie i dobrze i posyp dynię.
Skrop odrobiną oleju i piecz w gorącym piekarniku, aż będzie ładny i miękki.
Rozgrzej trochę oleju na dużej patelni i usmaż pancettę z połową liści szałwii.
Dodaj kasztany i cebulę i smaż delikatnie przez około 15 minut. Do tego czasu squash będzie gotowy, więc wyłóż go łyżką na patelnię, pozostawiając skórę. Przykryj bulionem i zagotuj.
Usuń połowę mieszanki i zmiksuj, aż będzie gładka, a następnie wlej z powrotem na patelnię.
Weź resztę liści szałwii i zarezerwowane nasiona dyni i usmaż je na odrobinie oleju, aż będą chrupiące. Aby podać, nałóż odrobinę kwaśnej śmietany na zupę, posyp odrobiną chrupiącej szałwii i nasion, a na koniec skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.