Zmiażdżone-Dżem Cebulowy
Smashed-dżem cebulowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet, wino, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cheddar-i-cebula rozbite hamburgery, Rustykalne Cebulowo-Boczkowe Ziemniaki, oraz Zmiażdżone słodkie ziemniaki z zawijanym dżemem cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozbij szalotkę za pomocą płaskiej strony dużego noża.
Połączyć cukier, 1 szklanka wody, ocet, wino i sól w dużym rondlu na małym ogniu. Wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Dodaj szalotki, liście laurowe, i tymianek. Podnieść ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez około 1 1/2 godziny lub aż szalotki są przezroczyste i ciecz została zredukowana do syropu.
Przed podaniem wyjąć z ognia i ostudzić. (Dżem można przykryć i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.)
Podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.