Ziołowo-maślano-marynowany łosoś z sałatką ogórkową
Łosoś marynowany ziołowo-Maślankowo z sałatką ogórkową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 576 kalorii, 38g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 6,18 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boki łososia, koszerną sól i pieprz, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Marynowany Z Maślanką I Ziołami, Maślanka I Zioła Marynowane Polędwiczki Wieprzowe, oraz Miso-marynowany łosoś z ogórkiem-daikon Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W maszynce połączyć maślankę, bazylia, kolendra, szalotki, ocet, miód, imbir, 1 łyżeczka. sól i 1/8 łyżeczki. pepper. Proces do gładkiej, około 30 sekund. Odstawić 3/4 szklanki do sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Trzydzieści minut przed pieczeniem łososia, wlać pozostałą marynatę na łososia w dużym naczyniu i odstawić do temperatury pokojowej. (Aby uzyskać najlepszą konsystencję, nie marynuj dłużej niż 30 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
3
Podczas marynowania łososia umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 204°. wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią. Gdy łosoś będzie gotowy do pieczenia, wyjmij go z marynaty i ustaw na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Piec, aż po prostu firma w dotyku i nieprzezroczyste w środku (użyj noża do parowania, aby zerknąć), 20 do 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 żółty Owocowy Roll-up
5
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na patelni przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
W średniej misce wymieszaj ogórki, cebulę, oliwki, ser i 1-1 / 2 łyżeczki. sól. Wymieszać z zarezerwowanym sosem maślanym i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Gałązki Kopru Włoskiego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Użyj dwóch dużych szpatułek, aby ostrożnie przenieść łososia na talerz. Łyżka sałatki ogórkowej wokół łososia, a resztę podawać w misce z boku. Przygotuj sałatkę ogórkową do 3 godzin z wyprzedzeniem, ale nie dodawaj soli lub sosu aż do momentu tuż przed podaniem.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.