Ziemniaki z boczkiem i pancettą
Boczek i ziemniaki Pancetta może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Jeśli masz boczek, liście tymianku, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Pancetta Boczek Makaron, Zupa makaronowa z ziemniakami i pancettą, oraz Frittata z ziemniakami, Pancettanem i Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać boczek i pancetta. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek i pancetta są brązowe i chrupiące, o 10 do 12 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej usuń kawałki boczku i pancetty na papierowe ręczniki, aby osuszyć.
Dodać ziemniaki i czosnek na patelnię. Doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając często, aż ziemniaki są złote i gotowane przez, o 20 do 25 protokół.
Dodaj tymianek, gotowany boczek i gotowane pancetta na patelni i gotować przez 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przenieść ziemniaki do dużej miski i podawać natychmiast.