Ziemniaki Pieczone Z Czosnkiem
Pieczone-czosnkowe puree ziemniaczane to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka czosnku głowy, mleko, oliwa z oliwek i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone Ziemniaki Z Czosnkiem, Pieczone Ziemniaki Z Czosnkiem, oraz Ziemniaki Pieczone Z Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń białą papierową skórę z główki czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków). Natrzyj olej na główkę czosnku; zawiń w folię.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę; ostudzić 10 minut. Oddzielne goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku. Odstawić. Odrzuć Skórki.
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 15 minut lub aż bardzo miękkie.
Podgrzać mleko na patelni na średnim ogniu, aż będzie gorące (nie gotować).
Dodaj ziemniaki, sól i pieprz, i ubijaj na średniej prędkości miksera, aż mieszanina ziemniaków będzie gładka.
Dodać miąższ czosnku i dobrze wymieszać.
Puree ziemniaczane z szałwią: Pomiń czosnek; dodaj 2 łyżki mielonej świeżej szałwii do mleka, soli i pieprzu.
Ziemniaki ze szczypiorkiem i kozim serem: Pomiń czosnek; dodaj 3 łyżki mielonego szczypiorku i 1/2 szklanki (2 uncje) pokruszonego koziego sera do mleka, soli i pieprzu.