Ziemniaki Faszerowane Serem
Faszerowane Ziemniaki z Serem to dodatek do dań bezglutenowych . Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 286 kalorii , 14 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 88 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka parmezanu, cebuli, soli i pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69% , to danie jest dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pieczone nadziewane ziemniaki (ziemniaki Tandoori) , Nadziewane ziemniaki z serem pleśniowym i Nadziewane ziemniaki bruschetta .
Instrukcje
Piec ziemniaki w temperaturze 400°C przez 1 godzinę lub do miękkości.
Odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego ziemniaka i wyrzuć. Wydrążyć miąższ, pozostawiając cienką skorupkę. W małej misce rozgnieć miąższ; odłożyć na bok.
Na małej patelni smaż i mieszaj cebulę w wodzie przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Dodać puree ziemniaczane, twarożek, maślankę, parmezan, sól i pieprz. Mieszaj, aż się wymiesza i podgrzeje. Nałóż łyżką do skorupek ziemniaków.