Ziemniaki
Ziemniaki to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, oliwa z oliwek, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori), oraz Ziemniaki smażone w piekarniku i słodkie ziemniaki.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z zimną, dobrze osoloną wodą, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż nóż wsunie się łatwo, 15 do 20 minut.
Umieścić na arkuszu cookie i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsługiwać, przytrzymaj 1 między rękami tak, jakbyś klaskał i delikatnie naciśnij piętą 1 dłoni. Chcesz rozbić ziemniaka do około 1/2-cala grubości zachowując go w 1 kawałku. Skóra się rozdzieli, ale ziemniaki nie powinny się rozpadać. Powtórz z pozostałymi ziemniakami. Ziemniaki można przygotować do tego punktu kilka godzin wcześniej.
Wlać 1/2-calowy oleju z orzeszków ziemnych na dużej patelni i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu.
Natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny połączyć w misce i odstawić.
Gdy olej zacznie palić, ostrożnie włóż zmiażdżone ziemniaki do oleju i gotuj z obu stron, aż będą chrupiące i dobrze rumiane, 8 do 10 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać czosnek i podsmażyć, aż lekko rumiane. Czosnek przełożyć łyżką do miski z mieszanką pietruszka-cytryna.
Gdy ziemniaki są gotowe, dodać je do mieszanki czosnku i wrzucić delikatnie.
Podawać natychmiast. Zachowaj resztki oleju czosnkowego i użyj go, aby ubrać sałatkę lub warzywa następnego dnia.