Ziemniaczane puree z czosnkiem kukurydzianym
Przygotowanie puree ziemniaczanego z czosnkiem i czosnkiem zajmuje około 1 godziny i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 414 kalorii , 9 g białka i 25 g tłuszczu . Za 1,03 dolara za porcję otrzymujesz dodatek dla 8 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Święta Dziękczynienia . Mieszanka masła, pietruszki, zielonej cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 42% , to danie jest dobre. Podobne przepisy to Puree ziemniaczane o niskiej zawartości tłuszczu z czosnkiem , Puree ziemniaczane z czosnkiem, szałwią i serem kozim oraz Golonka jagnięca duszona w rozmarynie i Łatwe puree ziemniaczane z czosnkiem .
Instrukcje
Usuń papierową skórkę z czosnku (nie obieraj i nie rozdzielaj ząbków).
Posmaruj olejem. Zawiń w wytrzymałą folię.
Piec w temperaturze 425° przez 30-35 minut lub do zmięknięcia. Ostudzić przez 10-15 minut.
Odetnij górę główki czosnku, pozostawiając nienaruszony koniec korzenia. Wyciśnij zmiękczony czosnek do dużej miski; odstaw.
Umieść ziemniaki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 15-20 minut lub do miękkości.
Odcedź i dodaj do czosnku.
Dodaj masło, śmietanę, mleko i pietruszkę; rozgnieć. Wymieszaj z cebulą, kukurydzą, solą i pieprzem.
Nałożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 25 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.