Zielone Risotto z fasolą Fava

Zielone Risotto z fasolą Fava
Zielone Risotto z fasolą Fava to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, masło, niełuskaną fasolę fava i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań śródziemnomorskich. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Farro Risotto ze szparagami i fasolką Fava przepis, Tagine fasoli Fava, fasoli szparagowej i karczochów serca, oraz Wiosenne Risotto warzywne ze szparagami, cukinią, fasolą Fava, groszkiem Snap i morelami.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem obetrzyj favas i wyrzuć kapsuły. Gotować favas przez 4 minuty, odcedzić, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Ostudzić przez 2 minuty, a następnie przekłuć favas i wycisnąć je ze skórek. Oddzielne 3/4 favas i puree w robocie kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
W oddzielnym dużym rondlu przynieś bulion na wolnym ogniu i utrzymuj go gorącym. Tymczasem w innym dużym rondlu na średnim ogniu roztopić 1,5 łyżki masła i dodać cebulę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować przez około 5 minut; nie brązowo cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać ryż i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodaj wino, zwiększ ciepło do medium i stale mieszaj. Gdy wino zostanie wchłonięte, dodaj trochę gorącego wywaru. Gdy wywar zostanie wchłonięty, dodaj trochę więcej; powtarzaj ten proces, ciągle mieszając, aż ryż się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Do ugotowanego ryżu dodać przecierane favas, Pozostałe 1,5 łyżki masła, resztę favas i ser. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż masło i ser stopią się, a puree jest równomiernie włączone. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż GotowanyRyż Gotowany
świeża Resztkaświeża Resztka
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn