Zielenie słodko-kwaśne
Słodko-kwaśne warzywa mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet, cukier, warzywa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Arctic Char z kremem chrzanowym, słodko-kwaśnymi burakami i zielenią mniszka lekarskiego, Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, oraz Bezmięsne danie słodko-kwaśne z tofu i słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Gotować boczek w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 8 protokół, często mieszając.
Kawałki boczku przełożyć do miski łyżką szczelinową, pozostawiając kapiące na patelni.
Wymieszaj wodę, ocet, cukier, sól i czarny pieprz do kapiących boczków, aż cukier się rozpuści; doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Umieścić collards do wrzącej mieszaniny i wymieszać dobrze wymieszać. Przykryć holenderski piekarnik, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż warzywa będą miękkie, 30 do 45 protokół.
Skropić trochę więcej wody lub octu, jeśli warzywa staną się zbyt suche.
Łyżka zieleniny do naczynia i posypać gotowanymi kawałkami boczku.