Zdrowe Curry Spaghetti Squash
Zdrowe Curry Spaghetti Squash jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 126 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście kolendry, garam masala, imbir i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 22 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry Faszerowane Spaghetti Squash, Curry Spaghetti-Squash-and-ciecierzyca Toasts, oraz Proste Ciasta Z Curry Spaghetti Squash dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój dynię na pół wzdłuż i zgarnij nasiona.
Umieść ściętą stronę w naczyniu do pieczenia w kuchence mikrofalowej (połówki mogą nakładać się na siebie nieco) i dodaj 1 szklankę wody. Przykryć folią i mikrofalówką, aż bardzo miękkie i nóż łatwo przebija skórę squasha, 15 do 18 minut.
Odstawić 5 minut. Ostrożnie odkryć i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, ale nadal ciepłe.
Tymczasem rozgrzać olej w małej patelni nonstick.
Dodaj imbir i garam masala aż pachnące. Wymieszaj sok z cytryny i miód. Doprawić solą. Sos powinien być słodko-kwaśny.
Zeskrobać mięso squasha do miski, za pomocą widelca, aby zrobić długie nitki makaronu. Wymieszać z sosem i kolendrą. Doprawić dodatkową solą.
Kalorie: 140 tłuszcz: 5 g tłuszczów nasyconych: 1 g białka: 2 g węglowodanów: 26 g cukru: 6 g błonnika: 0 g cholesterolu: 0 miligramów sodu: 170 miligramów