Załadowane Puree Ziemniaczane
Załadowane puree ziemniaczane zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 980 kalorii , 44 g białka i 60 g tłuszczu każda. Za 2,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święto Dziękczynienia . Jest dostarczany przez Foodnetwork. 5 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup ziemniaki z Idaho, masło, bekon i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74% , to danie jest całkiem dobre. Załadowane puree ziemniaczane , załadowane puree ziemniaczane i załadowane puree ziemniaczane są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Odetnij wierzchołki 2 główek czosnku. Zawiń w folię i piecz przez 30 minut. Gdy ostygnie, usuń miąższ z główek czosnku i odłóż na bok.
W dużym garnku gotuj ziemniaki w wystarczającej ilości osolonej wody, aby były przykryte, przez 10 do 15 minut lub do miękkości.
Odcedź i wróć do garnka. Ubijaj mikserem elektrycznym, aż będzie gładka; dodając sól do smaku, pieprz, masło, czosnek i śmietanę. Za pomocą szpatułki wymieszaj ser i boczek.
Jeśli to konieczne, dodaj więcej soli i pieprzu.