Załadowane paszteciki ziemniaczane z serem Cheddar i kukurydzą
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj paszteciki ziemniaczane z Cheddarem i kukurydzą. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 172 kalorie. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki kukurydzianej, kukurydzy, soli czosnkowej i mleka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 37%. Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy to paszteciki z puree ziemniaczanego, zupa cheddar z pieczonych ziemniaków i zupa cheddar z pieczonych ziemniaków.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj śmietanę i 2 łyżki zielonej cebuli; przechowywać w lodówce do momentu podania.
W dużej misce wymieszaj płatki ziemniaczane, mąkę kukurydzianą, sól czosnkową i paprykę.
Dodaj mleko, kukurydzę, ser i pozostałą zieloną cebulę; mieszaj, aż się zmiksuje. Używając 1/2 szklanki, uformuj mieszaninę w dwanaście 3-1/2-cala. paszteciki.
Podgrzej dużą patelnię z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym na średnim ogniu. Smaż placki partiami po 2-3 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru.