Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi

Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka klasy sushi, sok z cytryny, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Doprawić steki z tuńczyka solą i pieprzem do smaku i spryskać je lekko sprayem do gotowania. Gdy grill jest gorący, dodać tuńczyka i gotować przez 1 1/2 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieść tuńczyka na talerz i pozostawić do odpoczynku, odkryte, na 5 minut.
W międzyczasie, gotować fasolki verts we wrzącej wodzie, aż będą po prostu miękkie, o 3 protokół; odcedzić.
W średniej misce wymieszać sok z cytryny i skórkę, czosnek i pastę wasabi.
Dodaj fasolki verts, szalotki, i nasiona sezamu. Wrzucić do herbu, dodając sól i pieprz do smaku.
Cienko pokroić tuńczyka. Wentylator każdej porcji na każdym z 4 płyt. Ułóż na tuńczyku kopiec ubranych fasolek i podawaj.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.