Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi

Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi
Zapiekany Tuńczyk z fasolką szparagową, cytryną i Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 280 kalorii, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka klasy sushi, sok z cytryny, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi, Steki z tuńczyka zapiekane z majonezem Wasabi-zielona cebula, oraz Zapiekany Tuńczyk z sosem cytrynowo-Wasabi i gorącymi chipsami musztardowymi Wonton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Doprawić steki z tuńczyka solą i pieprzem do smaku i spryskać je lekko sprayem do gotowania. Gdy grill jest gorący, dodać tuńczyka i gotować przez 1 1/2 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Przenieść tuńczyka na talerz i pozostawić do odpoczynku, odkryte, na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
W międzyczasie, gotować fasolki verts we wrzącej wodzie, aż będą po prostu miękkie, o 3 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
W średniej misce wymieszać sok z cytryny i skórkę, czosnek i pastę wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj fasolki verts, szalotki, i nasiona sezamu. Wrzucić do herbu, dodając sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Haricots VertsHaricots Verts
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
7
Cienko pokroić tuńczyka. Wentylator każdej porcji na każdym z 4 płyt. Ułóż na tuńczyku kopiec ubranych fasolek i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Smak
9
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn