Zapiekany tuńczyk sezamowy w sosie pomarańczowo-imbirowym
Zapiekany tuńczyk sezamowy z sosem pomarańczowo-imbirowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 346 kalorii, 42g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 6,31 zł / porcja, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś zieloną cebulę, nasiona sezamu, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Seared Sesame Tuna W / Ginger Carrot Sauce, Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników, dobrze mieszając trzepaczką; odstawić.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Steki posypać równomiernie solą.
Połącz nasiona sezamu i czarnego sezamu w płytkim naczyniu. Steki w sezamie. Lekko pokryć obie strony ryby sprayem do gotowania.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Posypać równomiernie cebulą; podawać z sosem pomarańczowo-imbirowym.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.