Zapiekanka zimowa i ziemniaczana
Zimowe warzywa i zapiekanka ziemniaczana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz sól, musztardę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, kalafiora i zieleni, Zieleń Zimowa Gratin, oraz Zimowe Warzywa I Boczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Dodać kapusta i musztarda zieleni, i gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Ułóż 2 filiżanki plasterki ziemniaków w jednej warstwie w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym natryskiem do gotowania; top z 1 filiżanką cebuli.
Posypać 1/4 łyżeczki soli; top z połowy mieszanki kapusty.
Posypać mieszanką jarmuż z 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy raz, kończąc mieszanką jarmużu. Wierzch kapusty wymieszać z pozostałymi 2 szklankami ziemniaków i posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Wylać bulion równomiernie na mieszaninę ziemniaków i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Przykryć folią.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Odkryć i piec 30 minut lub do lekko rumiane i ziemniaki są miękkie.