Zapiekanka zimowa i ziemniaczana

Zapiekanka zimowa i ziemniaczana
Zimowe warzywa i zapiekanka ziemniaczana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 167 kalorii. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz sól, musztardę, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zapiekanka ze słodkich ziemniaków, kalafiora i zieleni, Zieleń Zimowa Gratin, oraz Zimowe Warzywa I Boczek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Doprowadzić wodę do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać kapusta i musztarda zieleni, i gotować 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
JarmużJarmuż
4
Odcedzić; odstawić.
5
Ułóż 2 filiżanki plasterki ziemniaków w jednej warstwie w 13 x 9-calowym naczyniu do pieczenia pokrytym natryskiem do gotowania; top z 1 filiżanką cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Posypać 1/4 łyżeczki soli; top z połowy mieszanki kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
JarmużJarmuż
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Posypać mieszanką jarmuż z 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy raz, kończąc mieszanką jarmużu. Wierzch kapusty wymieszać z pozostałymi 2 szklankami ziemniaków i posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
JarmużJarmuż
8
Wylać bulion równomiernie na mieszaninę ziemniaków i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut. Odkryć i piec 30 minut lub do lekko rumiane i ziemniaki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia66
Magazyn