Zapiekanka z ziemniaków i Poblano

Zapiekanka z ziemniaków i Poblano
Zapiekanka ziemniaczana i Poblano to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser monterey jack, sól, Poblano chiles i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarka Do Ziemniaków Poblano, Poblano, ziemniaki i kukurydza Gratin, oraz Kalafior, Poblano i zapiekanka z szynki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Spray szkło 9 1/2-calowy, deep dish Pie dish z nonstick gotowania sprayu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
4
W średniej misce, połączyć paski poblano i kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W małej misce wymieszać pół na pół i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Ułóż 1/2 rund ziemniaczanych, nakładając się lekko, w przygotowanym naczyniu na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
7
Posypać 1/2 mieszanki poblano-kukurydzianej na wierzchu, doprawić solą i pieprzem, a na wierzchu 1/3 sera. Powtórz warstwy, kończąc serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
SerSer
KukurydzaKukurydza
8
Na ziemniaki wlać śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KremKrem
9
Umieść ciasto na blasze do pieczenia. Naczynie szczelnie przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Forma PieForma Pie
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Piec przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż ziemniaki będą miękkie, a ser będzie złotobrązowy, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
13
Uwaga kucharza: dla łatwego obierania, zamknąć zwęglone poblanos szczelnie w plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn