Zapiekanka z wołowiną i cheddarem
Zapiekanka z wołowiną i cheddarem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 583 kalorie, 28g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka parmezanu, śmietany, szalotki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka z wołowiną i cheddarem, Zapiekanka z mielonej wołowiny i cheddaru - 7 punktów, oraz Cheddar Makaron Mielona Wołowina Zapiekanka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Oil 2-quart pieczenia naczynia.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i włożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia. Wymieszać z kwaśną śmietaną, parmezanem i 1/4 łyżeczki soli.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać mieloną wołowinę i gotować, mieszając, aż nie będzie już różowy, o 4 protokół.
Dodać paprykę i szalotki i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 3 protokół. Zrobić miejsce na patelni, dodać koncentrat pomidorowy i tosty przez minutę.
Posypać włoską przyprawą i 1/4 łyżeczki soli.
Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Wlać mieszaninę wołowiny na makaron i posypać startym Cheddar.
Piec na środkowej półce, aż ser topi się, a krawędzie są bulgotanie, 15 do 20 protokół.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.