Zapiekanka z tuńczyka to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 940 kalorii, 77g białka, oraz 24g tłuszczu. Na 3,02 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka grzybów, groch, krem zupa grzybowa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Food.com. z łyżką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekanka z owocami morza lub pyszna zapiekanka z tuńczykiem, Zapiekanka Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka z tuńczykiem i groszkiem.
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.