Zapiekanka Z Szafranu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Szafran Zapiekanka spróbować. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nitki szafranowe, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Muszelka morska Brochettes z pomarańczą-Szafran Aïoli, Kalafior faszerowany szafranem i musem z przegrzebka, oraz Zapiekanka z kalafiora, pomidora, orzeszków piniowych i szafranu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. (Jeśli to możliwe, ustawić stojak brojlerów 3 cale od ciepła.)
W małej misce wymieszać bułkę tartą, 1 łyżkę oliwy z oliwek, natkę pietruszki i szczyptę soli. Szafran namoczyć w osobnej małej misce z 1 łyżką wody.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni odpornej na przywieranie (najlepiej żeliwnej) na średnim ogniu.
Dodaj przegrzebki, doprawić solą i zapiekać na złoty kolor, o 2 protokół. Flip i gotować 1 więcej minut; przenieść na talerz (nie wycierać patelnię).
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Dodać cebulę i marchew, doprawić solą i gotować, aż cebula będzie miękka, o 4 protokół.
Dodać czosnek i paprykę i mieszać do tosty, o 1 minuta.
Dodaj wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki i gotować, aż płyn prawie odparuje, o 1 minutę. Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody, szafran i moczenie wody, i wszelkie soki z talerza przegrzebków. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż około 1/4 cala cieczy pozostaje, 8 do 10 protokół. Doprawić solą.
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem, aż się stopi. Powrót przegrzebki na patelnię, przenieść do brojlerów i gotować, obracając patelnię w razie potrzeby, aż przegrzebki są twarde, 1 do 2 protokół.
Posypać przegrzebki z mieszaniny bułki tartej i nadal dusić aż zbrązowieje, 1 do 2 Więcej minut, obracając w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Zolo Unoaked Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Zolo Unoaked Chardonnay]()
Zolo Unoaked Chardonnay
Położone 3000 stóp n. p. m. połączenie ciepłych dni i zimnych nocy tworzy wina o doskonałej dojrzałości i doskonałej równowadze. Ten owoc koncentruje Chardonnay ma aromaty owoców tropikalnych, jabłek i brzoskwiń.