Zapiekanka Z Szafranu

Zapiekanka Z Szafranu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Szafran Zapiekanka spróbować. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nitki szafranowe, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Muszelka morska Brochettes z pomarańczą-Szafran Aïoli, Kalafior faszerowany szafranem i musem z przegrzebka, oraz Zapiekanka z kalafiora, pomidora, orzeszków piniowych i szafranu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery. (Jeśli to możliwe, ustawić stojak brojlerów 3 cale od ciepła.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
W małej misce wymieszać bułkę tartą, 1 łyżkę oliwy z oliwek, natkę pietruszki i szczyptę soli. Szafran namoczyć w osobnej małej misce z 1 łyżką wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
SzafranSzafran
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużej patelni odpornej na przywieranie (najlepiej żeliwnej) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj przegrzebki, doprawić solą i zapiekać na złoty kolor, o 2 protokół. Flip i gotować 1 więcej minut; przenieść na talerz (nie wycierać patelnię).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać cebulę i marchew, doprawić solą i gotować, aż cebula będzie miękka, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
7
Dodać czosnek i paprykę i mieszać do tosty, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
8
Dodaj wino, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki i gotować, aż płyn prawie odparuje, o 1 minutę. Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody, szafran i moczenie wody, i wszelkie soki z talerza przegrzebków. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż około 1/4 cala cieczy pozostaje, 8 do 10 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
SzafranSzafran
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem, aż się stopi. Powrót przegrzebki na patelnię, przenieść do brojlerów i gotować, obracając patelnię w razie potrzeby, aż przegrzebki są twarde, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Posypać przegrzebki z mieszaniny bułki tartej i nadal dusić aż zbrązowieje, 1 do 2 Więcej minut, obracając w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
11
Zdjęcia Con Poulos

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Zolo Unoaked Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Zolo Unoaked Chardonnay
Zolo Unoaked Chardonnay
Położone 3000 stóp n. p. m. połączenie ciepłych dni i zimnych nocy tworzy wina o doskonałej dojrzałości i doskonałej równowadze. Ten owoc koncentruje Chardonnay ma aromaty owoców tropikalnych, jabłek i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn