Zapiekanka z oliwek, jagnięciny i czerwonej papryki
Zapiekanka z oliwek, jagnięciny i czerwonej papryki wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 250 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka papryki, squasha spaghetti, ser ricotta salata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Poke otwory w skórze squasha, i umieścić na blasze do pieczenia cut-side down.
Piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 1 godziny. Przekręcić squash cut-side up, i pozostawić do ostygnięcia, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 30 protokół.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w mielonej jagnięciny, i gotować, aż rumiane i kruche, o 7 protokół. Raz rumiane, usunąć jagnięcinę z patelni i odstawić.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i papryki, i gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, bazylia, rozmaryn, i oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem (pamiętaj, że ricotta salata jest bardzo słona). Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż smak czosnku złagodniał, o 3 minuty więcej.
Mięso ciepłego kabaczka spaghetti zeskrobać do dużej miski. Oddzielić pasma squasha widelcem i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieść połowę squasha w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Równomiernie rozprowadzić połową jagnięciny, połową mieszanki czerwonej papryki, połową oliwek, posypać połową sera i rozłożyć połową sosu pomidorowego. Powtórz warstwy używając pozostałej mieszanki squasha, jagnięciny, czerwonej papryki, oliwek, sera i sosu pomidorowego.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i bąbelkowy, około 30 minut.