Zapiekanka z oliwek, jagnięciny i czerwonej papryki

Zapiekanka z oliwek, jagnięciny i czerwonej papryki
Zapiekanka z oliwek, jagnięciny i czerwonej papryki wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. To danie główne ma 250 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka papryki, squasha spaghetti, ser ricotta salata i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową. Poke otwory w skórze squasha, i umieścić na blasze do pieczenia cut-side down.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Piec w nagrzanym piekarniku do miękkości, około 1 godziny. Przekręcić squash cut-side up, i pozostawić do ostygnięcia, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Wymieszać w mielonej jagnięciny, i gotować, aż rumiane i kruche, o 7 protokół. Raz rumiane, usunąć jagnięcinę z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i papryki, i gotować, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać czosnek, bazylia, rozmaryn, i oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem (pamiętaj, że ricotta salata jest bardzo słona). Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż smak czosnku złagodniał, o 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser Ricotta SalataSer Ricotta Salata
PaprykaPapryka
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RozmarynRozmaryn
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Mięso ciepłego kabaczka spaghetti zeskrobać do dużej miski. Oddzielić pasma squasha widelcem i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spaghetti SquashSpaghetti Squash
Sól I PieprzSól I Pieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Umieść połowę squasha w naczyniu do pieczenia 9x13 cali. Równomiernie rozprowadzić połową jagnięciny, połową mieszanki czerwonej papryki, połową oliwek, posypać połową sera i rozłożyć połową sosu pomidorowego. Powtórz warstwy używając pozostałej mieszanki squasha, jagnięciny, czerwonej papryki, oliwek, sera i sosu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SerSer
OliwkiOliwki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Zapiekać w nagrzanym piekarniku, aż będzie gorący i bąbelkowy, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn