Zapiekanka z kukurydzy i ziemniaków
Słodka kukurydza i zapiekanka ziemniaczana z grubsza 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 65 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako bardzo przystępna cenowo przystawka. Wystarczy mieszanka masła, pieprzu, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 38%. Ten wynik nie jest tak wielki. Podobne przepisy obejmują Zapiekanka Z Jarmużu Ziemniaczanego I Kukurydzy, Poblano, Zapiekanka ziemniaczana i kukurydziana, oraz Zapiekanka o Smaku szałwii Dauphinois z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle do miękkości. Dodaj mąkę, czosnek, sól i pieprz do wymieszania; stopniowo dodawaj mleko. Dodaj ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 8-10 minut lub do momentu, gdy ziemniaki będą chrupiące.
Dodaj kukurydzę i kukurydzę w śmietanie.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
W małej misce wymieszaj bułkę tartą i masło; posyp ziemniaki.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do złotego koloru, a ziemniaki będą miękkie.
Odstaw na 10 minut przed podaniem.